Venninnetur – en fin dag på Rokosjøen.

Et av målene med denne bloggen og instagramkontoen, @stuttreistnaturglede, er å inspirere andre til å glede seg over å være ute i naturen. Så da min barndomsvenninne, Hanne, sa at hun gjerne ville være med ut å padle – da var det bare å finne en dag det passet for oss begge. Og helst med sol og fint vær.

Både Hanne og jeg har hatt ungdomstiden i Løten. Og om sommeren syklet vi ofte til bygdas badeperle, Haverbekkvika ved Rokosjøen. Nå var det på tide at Hanne og fikk se mer av Rokosjøen. Jeg var spent på om hun ville like å padle og om hun ville synes at turen oppover Lillerokosjøen var så flott som jeg synes (se et tidligere blogginnlegg der jeg beskriver selve turen:)) .

Vi fant en flott dag i begynnelsen av oktober. Sol og et par varmegrader når vi dro ut tidlig formiddag. Jeg valgte å padle med den dobble packraften – den oppleves mye stødigere en en kano for en som skal padle for første gang. Pacraften ble blåst opp og vi fikk på oss flytevester og dro ut.

Sola varmet og når vi hadde padlet litt oppover kom vi og helt i le. Vi så flere ender på vei opp – mens de større fuglene som holder til her om sommeren nok hadde dratt sørover.

Smilet satt løst på begge, og Hanne sa at hun hadde det bra. Noen av bjørkene hadde begynt å skifte farge.

Etter å ha padlet rundt noen svinger så kommer vi inn i litt av Løtens villmark. Beveren hadde tatt på ny søle på hytta si og forsterket den med noen kvister. Denne dagen så skravlet vi nok for mye, så vi verken hørte eller så noe til dem.

Vi fortsatte helt opp der en elv kommer rennende inn, padlet så litt ned igjen – til der det kommer en liten bekk inn fra et tjern som ligger rett innenfor. Her gikk vi på land for å raste. Etter min mening er rast og mat viktig på tur, også korte turer, spesielt når man er flere. Vi fyrte opp stormkjøkkenet, og nøt en kakao og en kaffe. Jeg blir nok aldri gammel nok for å drikke kaffe, så når alle andre tar kaffe på tur, holder jeg meg hovedsaklig til kakao. Hanne hadde med ferske boller – nam!

Vi pakket sammen og padlet nedover mot plassen vi hadde parkert bilen.


En flott tur nærmet seg slutten – og så var jo spørsmålet; var målet nådd. Syntes Hanne at der var gøy å padle og stas å være ute i naturen? Og jadda, hun føle at det å padle i pacraften var stødig og trygt – og GØY. Hun blir gjerne med igjen. Så til våren så skal vi finne en ny dag vi kan padle sammen. Og før den tid så får jeg nok henne med ut på ski og:)

Fornøyde padlere på #stuttreistfriluftsliv og #stuttreistnaturglede.

Takk for turen, Hanne!

Forfatter: HeiAm

Voksen dame som er kjempeglad i naturen, det er mitt fristed og bygger opp både kropp og sinn. Utdannet innen molekylærbiologi. Har en god del pedagogikk, samt en master i ledelse. Jobber nå som rektor. Har vært skoleleder i nærmere 20 år, i både videregående og barneskolen. Undervist på videregående i realfag, hestekunnskap og friluftsliv. Familie, hund, katt og hester:) Jobber nå som Daglig Leder i Norsk Juletre.

En kommentar til «Venninnetur – en fin dag på Rokosjøen.»

Det er stengt for kommentarer.